Στον Ζαν Φρανσουά Ζαλκ έδωσε η Λεπέν την προσωρινή προεδρία του κόμματος

Στον 60χρονο δημοσιογράφο Ζαν Φρανσουά Ζαλκ έδωσε την προσωρινή προεδρία του κόμματος της η Μαρί Λεπέν.

Ο Ζαλκ που κατάγεται από το Λίβανο είναι ένθερμος υποστηρικτής του πατέρα της γαλλικής ακροδεξιάς και της Λέπέ, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν μετά την αποχώρησή της από την ηγεσία του κόμματος ξάφνιασε με την επιλογή της, καθώς όλοι περίμεναν ότι θα έχριζε διάδοχό της στην προεδρία το ΝΟ 2 του κόμματος και στενό συνεργάτη της Φλοριάν Φιλιπό. Η Λεπέν όμως επέλεξε τον Ζαλκ, με το σκεπτικό ότι ο Φιλιπό της είναι πολύτιμος για την προεκλογική εκστρατεία.

Έτσι, όταν θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαΐου, τα ηνία του κόμματος θα έχει Ζαν Φρανσουά Ζαλκ, ένας από τους ελάχιστα γνωστούς αντιπροέδρους του Εθνικού Κόμματος, υπεύθυνος για νομικές υποθέσεις.

Ωστόσο, πριν καλά – καλά καθίσει στην προεδρική καρέκλα, ο ευρωβουλευτής Ζαλκ δέχθηκε εσωκομματικά πυρά.

Πριν από ένα χρόνο, εκτός από τον ταμία του Εθνικού Μετώπου, Βαλεράν ντε Σεν-Ζουστ, και ο αντιπρόεδρος Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, είχε κατηγορηθεί για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνη και κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων.

Ο Ζαλκ είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος που έλαβε το κόμμα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2012.