Υπόθεση Μαντλίν: Η νταντά σπάει την σιωπή της δέκα χρόνια μετά την απαγωγή

Μετά από 10 χρόνια σιωπής, η νταντά της μικρής Μαντλίν αποφάσισε να μιλήσει και να ρίξει φως στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την εξαφάνιση της μικρής.

Η νταντά, που θέλησε να κρατήσει κρυφό το όνομά της, εργαζόταν στο πορτογαλικό θέρετρο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007.

Η εικόνα του πατέρα της μικρής Μαντλίν, όταν συνειδητοποιεί ότι το παιδί του έχει εξαφανιστεί, θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου αναφέρει χαρακτηριστικά. Στην συγκλονιστική εξιστόρηση των όσων , η νταντά περιγράφει την απελπισία των γονιών της Μαντλίν, οι οποίοι έψαχναν απεγνωσμένα ένα ίχνος της μικρής.

«Την πήραν», φώναζε τρεμάμενος ο Τζέρι Μακέιν στη γυναίκα του, ενώ προσπαθούσε να την παρηγορήσει. Εκείνη ήταν σε «κατατονική κατάσταση», έκλαιγε και ήταν σε άσχημη κατάσταση και ο Τζέρι έψαχνε κάτω από τα αυτοκίνητα στην περιοχή.

«Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά θυμάμαι από αυτόν, να ψάχνει κάτω από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να το ξεχάσω» είπε στην Daily Mirror. «Μας είπαν να αρχίσουμε να ψάχνουμε στους κάδους σε περίπτωση που το σώμα της ήταν εκεί. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα».

Η Νταντά σημείωσε επίσης ότι το θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ήταν, όπως υποστήριξε, τόσο επικίνδυνο που έδιναν στις νταντάδες σφυρίχτρες για να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση απόπειρας βιασμού και τους έλεγαν να μη βγαίνουν έξω μόνες. Περιγράφοντας το θέρετρο ως τελείως διαφορετικό από τα άλλα θέρετρα που ανήκουν στο ταξιδιωτικό γραφείο Mark Warner, πρόσθεσε πως ένα κοριτσάκι είχε δεχθεί επίθεση στην περιοχή ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Παράλληλα επέκρινε τον τρόπο που η πορτογαλική αστυνομία χειρίστηκε την εξαφάνιση του 3χρονου κοριτσιού.
Η αστυνομία, όπως σημείωσε, έχασε ολόκληρα κομμάτια των πληροφοριών κατά τη διάρκεια της έρευνας και χρειάστηκαν 90 λεπτά για να φτάσουν στο σημείο.

Η νταντά ξεκαθάρισε με όσα είπε στη Βρετανική εφημερίδα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη οι γονείς στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Μια από τις νταντάδες που πρόσεχαν τότε τη μικρή Μαντλίν ήταν και η 20χρονη Κατριόνα Μπέικερ. Την ημέρα που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν είχε περάσει σχεδόν έξι ώρες με το παιδί.

Δεν ήταν με τους McCanns όταν χτύπησε ο συναγερμός για την εξαφάνισή της λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ. Ωστόσο συμμετείχε στις έρευνες λίγο μετά τις 23:30 όταν τελείωσε τη βάρδιά της ως νυχτερινή babysitter.