Νεκροί επτά πρόσφυγες ανοιχτά της Λιβύης - 8χρονος ανάμεσα στις σορούς

Επτά πρόσφυγες ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των νεκρών ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν στην ειρηνική Ευρώπη, από τις ταραγμένες χώρες τους.

Προσπαθώντας την Κυριακή να περάσουν από τα ανοικτά της Λιβύης στην Ευρώπη, βυθίστηκε η βάρκα που επέβαιναν όπως ανέφερε στέλεχος οργάνωσης αρωγής που ανήκε στο πλοίο διάσωσης.

Ανάμεσα στις σορούς που ανασύρθηκαν ήταν κι ένα μικρό αγόρι οκτώ ετών.

Την Κυριακή διεξήχθησαν πολλές επιχειρήσεις διάσωσης περίπου 2.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα, το οποίο συντονίζει τις σωστικές προσπάθειες στην Κεντρική Μεσόγειο.

4.500 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν το Σάββατο, κατά τη διάρκεια 35 επιχειρήσεων τις οποίες διεξήγαγαν κυρίως σκάφη που εκμισθώνουν ΜΚΟ όπως η MOAS, σύμφωνα με το ιταλικό Λιμενικό. Τ

Την Παρασκευή διασώθηκαν 2.000 μετανάστες, ενώ ένας έφηβος βρέθηκε νεκρός σε μία από τις βάρκες, όλες ασφυκτικά γεμάτες.

Οι νεκροί και αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς έφθασαν τους 666, ενώ το 2016 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Τα προσφυγικά ρεύματα αυξάνονται, χάρις τον καλό καιρό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.