Το σχολείο "Saint Joseph" χτυπήθηκε δεύτερη φορά απ' την ισλαμική τρομοκρατία

Θύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πέφτει για δεύτερη φορά, το σχολείο “Saint Joseph” στο Concarneau της Γαλλίας. Ανάμεσα στους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο βρίσκονται και τρεις Γάλλοι μαθητές. Πρόκειται για τους: Βίκτορ, Γιαν και Τόμας, ηλικίας 15 έως 16 ετών, από τους οποίους οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πριν από δύο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2015, το γαλλικό σχολείο δέχτηκε και άλλο κτύπημα, καθώς μία πρώην μαθήτρια του Saint Joseph έχασε τη ζωή της στη σφαγή του Μπατακλάν στο Παρίσι όταν ισλαμιστές τρομοκράτες έσπειραν τον θάνατο. Ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Concarneau, Αντρέ Φιντελίν, δήλωσε σήμερα πως το συγκεκριμένο σχολείο επλήγη για δεύτερη φορά από την τρομοκρατία.

“Το Νοέμβριο του 2015, πρώην μαθήτρια του σχολείου Saint Joseph, 25 ετών, ήταν στο Μπατακλάν όταν εισέβαλαν στο θέατρο καμικάζι αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους” σημείωσε ο Αντρέ Φιντελίν και πρόσθεσε: “Είναι τρομερό. Το Concarneau κτυπήθηκε και πάλι από το τρόμο και τον φόβο, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να φανταστούμε το άγχος και την ανησυχία των γονέων”.