Τέλος στις τουρκικές πολιτικές εκδηλώσεις στη Γερμανία με υπογραφή Άγκυρας

Τέλος σε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις Τούρκων αξιωματούχων στη Γερμανία, εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, έδωσε με δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η αντιπροσωπεία στο εξωτερικό του ΑKP, διευκρινίζοντας παράλληλα πως η απόφαση «ελήφθη στην Άγκυρα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, στο εξής κανένας Τούρκος αξιωματικός δεν πρόκειται να μεταβεί στην Γερμανία, ώστε να υπερασπιστεί το “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκπρόσωπος του “πυρήνα συντονισμού” στο εξωτερικό του AKP, έπειτα από εβδομάδες γερμανο-τουρκικής διπλωματικής κόντρας, «όλες οι εκδηλώσεις που είχε προβλεφθεί να διεξαχθούν μελλοντικά ακυρώθηκαν».

Η απόφαση «ελήφθη στην Άγκυρα», διευκρινίζει η αντιπροσωπεία του AKP που εδρεύει στην Κολωνία, ενώ σημειώνεται πως η Γερμανία αριθμεί τη μεγαλύτερη τουρκική διασπορά στον κόσμο, από τους οποίους 1,4 εκατομμύρια είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών (UETD), μία οργάνωση της τουρκικής διασποράς που πρόσκειται στον Ερντογάν, δήλωσε από την πλευρά της στο γερμανικό περιοδικό “Wirtchaftswoche” πως δεν θα διοργανώσει «καμία νέα εκδήλωση» με Τούρκους υπουργούς από σήμερα έως τις 16 Απριλίου στη Γερμανία.

Ωστόσο «ενημερωτικές συναντήσεις» προβλέπεται να διεξαχθούν «σε τοπικό επίπεδο», χωρίς εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ο πρόεδρος της UETD, Ζάφερ Σιράκαγια.