Ο Τσαβούσογλου προειδοποιεί: Σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη

Ξέσπασμα θρησκευτικών πολέμων στην Ευρώπη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ηγέτες διερωτήθηκε «πού πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό. Σέρνετε την Ευρώπη στην Άβυσσο».

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτίμησε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του φιλελεύθερου κόμματος του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, νικητή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, και του «φασίστα» Γκέερτ Βίλντερς και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρόκειται για την ίδια νοοτροπία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κόμμα VVD του Μάρκ Ρούτε κερδίζει 33 έδρες στο κοινοβούλιο, σε σύνολο 150, έναντι 20 του ακροδεξιού PVV του Γκέερτ Βίλντερς.

Οι χθεσινές ολλανδικές βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν την ώρα που συνεχίζεται η διπλωματική κρίση μεταξύ της Άγκυρας και της Χάγης, μετά την απόφαση των ολλανδικών αρχών να απαγορεύσουν την έλευση στη χώρα δύο Τούρκων υπουργών, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα.