Το μεν πνεύμα πρόθυμο... -Ινδή ευτύχησε να γίνει μητέρα στα 72 αλλά παλεύει να τα βγάλει πέρα

Κάθε μητέρα αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να μεγαλώσει το πρώτο της παιδί για το οποίο δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να το διαχειριστεί. Για μια 72χρονη Ινδή από το κρατίδιο Πουντζάμπ, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η…ανωριμότητα, αλλά το ακριβώς αντίθετο: η ηλικία, η οποία τη φέρνει αντιμέτωπη καθημερινά με πρακτικές δυσκολίες.

Και σαν να μην έφτανε η δική της ηλικία,  η Daljinder Kaur, η οποία έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι με εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει και έναν 80χρονο  σύζυγο, ο οποίος όσο και αν προσπαθεί να τη βοηθήσει με τον 11μηνο πλέον γιο της, δεν παύει να είναι ι αυτός ένας άνθρωπος τρίτης ηλικίας και σιγά-σιγά να χρειάζεται βοήθεια και ο ίδιος.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που έχουν προκύψει, η 72χρονη γυναίκα αναφέρει ότι η υψηλή της πίεση και οι πόνοι στις αρθρώσεις την εμποδίζουν να τρέχει πίσω από τον μικρό Armaan, που έχει αρχίσει να μπουσουλάει και στις 19 Απριλίου θα γίνει ενός έτους. «Η πίεσή μου είναι υψηλή και πλέον κουράζομαι εύκολα. Έχω επισκεφθεί πολλούς γιατρούς και μου έχουν δώσει φάρμακα και ένα πρόγραμμα διατροφής. Ανησυχώ για τον Armaan, πρέπει να φροντίζω για την υγεία μου, αλλά πρέπει να φροντίζω και για τον Armaan, επίσης».

Επίσης αναφέρει ότι «Ίσως είναι αδύνατος γιατί δεν τον θήλασα σωστά, σταμάτησα να τον θηλάζω όταν ήταν τριών μηνών, επειδή δεν είχα αρκετό γάλα». Όταν γεννήθηκε ο μικρός Armaan ζύγιζε λιγότερο από 2 κιλά και σήμερα το βάρος του είναι 8 κιλά.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα δεν μετανιώνει ούτε στιγμή για την απόφασή της αυτή να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση σε αυτή την ηλικία, μετά από 46 χρόνια γάμου και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: να γίνει επιτέλους μητέρα.