Formula 1: Η Αυστραλία τιμά τον Τζακ Μπράμπαμ μετατρέποντάς τον σε.... νόμισμα

Τι και αν το Μάϊο του 2014 έφυγε από την ζωή, ο Τζακ Μπράμπαμ έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Formula 1, με την κυβέρνηση της Αυστραλίας να αποφασίζει να τιμήσει το καμάρι της, μετατρέποντάς τον σε… νόμισμα.

Ο Τζακ Μπράμπαμ, ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην Formula 1, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1959, 1960, 1966). Ενώ εκείνο του 1966, αποτελεί σταθμό στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας, καθώς έγινε ο πρώτος, μέχρι και σήμερα, πιλότος που κατέκτησε τίτλο οδηγώντας δικό του όχημα.

Τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, η Αυστραλία τιμά την μνήμη του, θέτοντας στην κυκλοφορία ένα αναμνηστικό νόμισμα των 50 λεπτών με το πρόσωπό του, το όνομά του και τους τίτλους του στην F1. Στο νόμισμα είναι χαραγμένο τόσο το μονοθέσιό του, όσο τα χρώματα της ομάδας του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο μικρότερος γιος του Μπράμπαμ, Ντέιβιντ: «Το να έχουμε αναγνωρισμένο τον πατέρα μας μέσω ενός αναμνηστικού νομίσματος είναι πραγματικά ξεχωριστό και πολύ σημαντικό για την κληρονομιά της οικογένειας Μπράμπαμ, καθώς τα επιτεύγματά του δε θα επαναληφθούν ποτέ με τη σημερινή τεχνολογία».

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Μπράμπαμ επανέρχεται στην επικαιρότητα. Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2016, η προσωπικότητα του σπουδαίου Τζάκ Μπράμπαμ, καθώς και η υστεροφημία του ουσιαστικά αμαυρώθηκε από τον γιο του, Γκάρι.

Ο Γκάρι, που δεν κατάφερε να κάνει καριέρα στην Formula 1, παρά μόνο ως δοκιμαστής, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για παιδεραστία λόγω του βιασμού μίας 6χρονης.

f1-sir-jack-brabham-royal-australian-mint-coin-2017-sir-jack-brabham-royal-australian-mint

f1-sir-jack-brabham-royal-australian-mint-coin-2017-sir-jack-brabham-royal-australian-mint2