Γκάμπριελ για τη σύλληψη Γιουτζέλ: Βαρύ το πλήγμα στις γερμανοτουρκικές σχέσεις

Η τελική σύλληψη καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκαν οι τουρκικές αρχές τον Γερμανό δημοσιογράφο της Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, όπως αποδεικνύεται, επέφερε μεγάλο πλήγμα στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να επισημαίνει πως μίλησε εκ νέου με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Γερμανία, τονίζοντας του την ανάγκη για διάλογο.

Κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο και στον απόηχο της απόφασης των γερμανικών αρχών να ακυρώσουν δύο συγκεντρώσεις στην χώρα παρουσία Τούρκων υπουργών, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το καταστήσαμε σαφές στον πρεσβευτή εκ νέου σήμερα ότι όταν επισκέπτες έρχονται από την Τουρκία στη Γερμανία, αναμένουμε από εκείνους όχι μόνο να παρίστανται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά και να είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον υπουργό Οικονομίας ή τον υπουργό Εξωτερικών ή οποιονδήποτε άλλο».

«Πρέπει να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν συντομότερα. Το πλήγμα που έχει προκληθεί αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά μεγάλο», κατέληξε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.