Μάχη σώμα με σώμα για την γαλλική προεδρία-Μια μονάδα μπροστά από τον Μακρόν η Λεπέν

Σε μια επική μονομαχία μεταξύ Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway, ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων για την γαλλική προεδρία, με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου να διατηρεί έστω και το ισχνό προβάδισμα της μιας μονάδας στον πρώτο γύρο έναντι του Μακρόν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο κεντρώος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν έχει περιορίσει αισθητά την διαφορά του από την Μαρίν Λεπέν στο πρώτο γύρο των εκλογών, σημειώνοντας ποσοστό της τάξεως του 24% έναντι του 25% του Εθνικού Μετώπου.

Ωστόσο βάσει των προβλέψεων και της ανάλυσης των αποτελεσμάτων, η ανατροπή αναμένεται να επέλθει στον δεύτερο γύρο, με τον Μακρόν να επικρατεί με 63% έναντι 37% του Εθνικού Μετώπου της ακροδεξιάς υποψηφίου, Μαρίν Λεπέν.

Όσον αφορά τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος παρά τα σενάρια περί παραίτησής του από την κούρσα των γαλλικών εκλογών, τις τελευταίες ώρες έχει περάσει στην αντεπίθεση, σύμφωνα με την Opinionway, στο δεύτερο γύρο θα μπορούσε να εξασφαλίσει το 60% των ψήφων έναντι του 40% για τη Μαρίν Λεπέν.