Ο Φιγιόν τα βάζει με τη Δικαιοσύνη: Θέλουν να με δολοφονήσουν πολιτικά - Δεν παραιτούμαι

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο “Penelope Gate” είναι ραγδαίες και έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον προεκλογικό αγώνα του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρασουά Φιγιόν. Η σύζυγος του θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, καθώς εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, οι δυο τους κλήθηκαν να καταθέσουν στις 15 και 18 Μαρτίου αντίστοιχα, από τους δικαστικούς οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι ο Φιγιόν πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο.

Στη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ο Φρανσουά Φιγιόν έδωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου σχετικά με το θέμα.

fillon1_2

Ορισμένα σημεία από την δήλωσή του:

  • 15 Μαρτίου έχω κληθεί για ανάκριση από τον δικαστή. Δηλαδή 5 ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς σαφείς αποδείξεις ενοχής μου.
  • Δεν αναγνωρίζω αυτές τις κατηγορίες. Θα αποδείξω την αθωότητά μου.
  • Είναι υπολογισμένο χτύπημα για να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφιος, να εμποδίσουν την Δεξιά να έχει έναν υποψήφιο.
  • Πρόκειται για πρόθεση πολιτικής δολοφονίας. Δεν δολοφονούν εμένα, αλλά την προεδρική εκλογή.
  • Σέβομαι την δικαιοσύνη και θα ανταποκριθώ στην κλήτευση του εισαγγελέα.
  • Απευθύνομαι σε εσάς συμπατριώτες μου. Ο γαλλικός λαός θα αποφασίσει. Δεν θα κάνω πίσω, δεν θα παραιτηθώ, θα φτάσω ως το τέλος, σας ζητώ να με ακολουθήσετε.
  • Στο μεταξύ νωρίτερα σύγχυση προκλήθηκε από την ανάρτηση του δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Mediapart, Michel Delean, ο οποίος έγραφε πως η Πενέλοπε Φιγιόν κρατείτε για ανάκριση σε σχέση με το σκάνδαλο “PenelopeGate”.Σε μια σειρά από επόμενες αναρτήσεις του, ωστόσο, επεσήμανε πως η εν λόγω πληροφορία ήταν λάθος και ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη δικαστική πηγή.

    Το μυστήριο σχετικά με την κράτηση της Πενέλοπε Φιγιόν, ενέτεινε, εξάλλου και η αιφνίδια αναβολή την Τετάρτη από τον Φρανσουά Φιγιόν μια σημαντικής εκδήλωσης της προεκλογικής εκστρατείας του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού.

    Η αναβολή της επίσκεψης προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να καλύψουν την άφιξή του και αιφνιδίασε ακόμη και μέλη της ομάδας του.

    Το μυστήριο λύθηκε με την ανακοίνωση ότι ο Φρανσουά Φιγιόν θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου όπως και έγινε.