Απεβίωσε ο Πίνο Ντανιέλε

Στην πόλη της Νάπολι από το μεσημέρι της Δευτέρας (05/01), οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, εξαιτίας του θανάτου του τραγουδιστή και συνθέτη Πίνο Ντανιέλε, ο οποίος πέθανε από έμφραγμα σε ηλικία 59 ετών.

Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικούς συνθέτες της σύγχρονης μουσικής ιστορίας, με τις μελωδίες του να εναλλάσσονται σε πολλά μουσικά είδη.

“Ο Πίνο Ντανιέλε είναι νεκρός, αλλά η μουσική του είναι αιώνια”, έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις, διαβεβαιώνοντας ότι την ημέρα της κηδείας του καλλιτέχνη θα κηρύξει την πόλη σε πένθος.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε : “Έχω ακόμη στ’ αυτιά μου τη μουσική του την Πρωτοχρονιά. Μια φωνή απίστευτη, όχι μόνο της Νάπολης και του Νότου, αλλά ολόκληρης της Ιταλίας, μια κιθάρα πολύτιμη, μια σπάνια ευαισθησία”.

Ο Έρος Ραμαζότι έγραψε στα social media: “Μεγάλε φίλε μου, θέλω να σε θυμάμαι με χαμόγελο ενώ κλαίω γράφοντας. Θα σε αγαπώ πάντα γιατί ήσουν αγνός, ένας αληθινός άνθρωπος και επιπλέον ένας πολύ μεγάλος καλλιτέχνης. Ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έδωσες, μεγάλε αδελφέ, θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου”.