Happy Days για τους Τούρκους - Κάθε χρόνο δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι

Περισσότερο ευτυχισμένοι ήταν οι Τούρκοι πολίτες το 2016 σε σχέση με το έτος 2015 σύμφωνα με την «Έρευνα απόλαυσης της ζωής» που δημοσίευσε το τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικών (TÜİK). Συγκεκριμένα το 61,3% των Τούρκων πολιτών το 2016 δήλωσε πως αισθάνεται ευτυχισμένο, ενώ το 2015 το ποσοστό ήταν στο 56,6%. Επίσης σύμφωνα με την «Έρευνα απόλαυσης της ζωής» το 2015 έδειξε ότι το 11,4% των Τούρκων πολιτών δήλωσε δυστυχισμένο, ενώ το 2016 μειώθηκε και βρέθηκε μόλις στο 10,4%.

happy-person

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το στατιστικό στοιχείο που δηλώνει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι με τη ζωή τους ήταν τα άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, καθώς το 63,5% δήλωσε πως είναι ολοκληρωμένα ως άτομα. Σε ό,τι αφορά την ευτυχία σε σχέση με τα δύο φύλα, οι παντρεμένες γυναίκες φαίνεται πως είναι πιο ευτυχισμένες από τους άντρες τους. Οι λόγοι που κάνουν τους Τούρκους ευτυχισμένους πολίτες είναι η υγεία σε ποσοστό 72,1% και αμέσως μετά παίρνουν σειρά η αγάπη, η επιτυχία, τα χρήματα και η εργασία που καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

Η «Έρευνα απόλαυσης της ζωής» διενεργείται από το 2003 με στόχο να καθορίσει την εξέλιξη των αξιών και της αντίληψης της ευτυχίας ανά τα έτη.