Ο Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί να αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία

Με δηλώσεις του, ο Φρανσουά Ολάντ λέει πως θέλει οι δυτικές κυρώσεις, σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, στη Ρωσία να αρθούν, αν σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η σύνοδος κορυφής Γαλλίας-Γερμανίας-Ρωσίας-Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα του Καζακστάν, στις 15 Ιανουαρίου, με επίκεντρο τη σύγκρουση Ουκρανία.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποιες από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα μπορούσαν να αρθούν.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως σε συνομιλία του με τον Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, του είπε πως δεν επιθυμεί να προσαρτήσει την ανατολική Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της γερμανική καγκελαρίας, δηλώνει, πως θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Από πολλές πλευρές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ζητηθεί να “χαλαρώσουν” ή και να αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία, που έπληξαν τις τράπεζες, την ενεργειακή βιομηχανία και τις κατασκευαστικές όπλων, μέλη των οποίων, είναι άνθρωποι κοντά στον Πούτιν.

Πολιτικοί στην Ιταλία, Ουγγαρία και Σλοβακία, είναι μεταξύ εκείνων που επιθυμούν χαλάρωση των κυρώσεων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι συνόδου κορυφής Γαλλίας-Γερμανίας-Ρωσίας-Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα του Καζακστάν, στις 15 Ιανουαρίου, με επίκεντρο τη σύγκρουση Ουκρανία.