"Απλό λάθος" λέει τώρα η Κόνγουεϊ για την ανύπαρκτη σφαγή στο Κεντάκι

Μετά τις επικρίσεις και την κατακραυγή που δέχτηκε η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, καθώς επικαλέστηκε ανύπαρκτη σφαγή στο Κεντάκι ώστε να δικαιολογήσει το διάταγμα του Τράμπ, διόρθωσε τους ισχυρισμούς της, κάνοντας λόγο για ένα “απλό λάθος”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Κόνγουεϊ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ δικαιολογείται εν μέρει λόγω της “σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν” το 2011.

Η ίδια είχε αναφερθεί σε δύο Ιρακινούς που μπήκαν στις ΗΠΑ, ριζοσπαστικοποιήθηκαν και έγιναν “οι εγκέφαλοι της σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν επειδή (τα μέσα ενημέρωσης) δεν κάλυψαν το θέμα”.

Ωστόσο στο Μπόουλινγκ Γκρίν ουδέποτε υπήρξε σφαγή, με την ίδια να προχωρά άμεσα σε διόρθωση γράφοντας στο Twitter: “Τα απλά λάθη αφθονούν”.

Στην πραγματικότητα, τον Μάιο του 2011 δύο Ιρακινοί, ο Μοχάναντ Σαρίφ Χαμάντι και ο Ουάντ Ραμαντάν Αλουάν, συνελήφθησαν στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι προσπαθώντας να στείλουν χρήματα και όπλα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ, ενώ παραδέχτηκαν επίσης ότι όταν βρίσκονταν στην πατρίδα τους είχαν επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο Χαμάντι καταδικάστηκε σε ισόβια και ο Αλουάν σε κάθειρξη 40 ετών .

Η Κόνγουεϊ διευκρίνισε ότι ήθελε να πει “τρομοκράτες του Μπόουλινγκ Γκριν” και επιτέθηκε σε έναν δημοσιογράφο που της άσκησε κριτική επειδή “δεν την ρώτησε τι εννοούσε”, υποστηρίζοντας ότι αυτό “δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοσιογραφία”.