Δήμαρχος Ρώμης: Δεν παραιτούμαι - Χαίρω της εμπιστοσύνης του Μπέπε Γκρίλο

Παρά τις αποκαλύψεις του περιοδικού “L’ Espresso” σχετικά με την Δήμαρχο Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, η ίδια επιμένει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί καθώς χαίρει της εμπιστοσύνης του ιδρυτή του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας φέρεται να προέκυψε ότι ο πρώην υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της Δημάρχου Σαλβατόρε Ρομέο της είχε πληρώσει δυο ασφάλειες ζωής, ύψους 30.000 και 3.000 ευρώ, πριν η ίδια εκλεγεί Δήμαρχος.

Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι κίνητρο της απόφασης αυτής του Ρομέο ήταν πιθανόν ο δεσμός που διατηρούσε με την Ιταλίδα δικηγόρο η οποία εξελέγη και Δήμαρχος τον περασμένο Ιούνιο. Η ίδια πάντως τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ασφάλειες και ότι «έχει μείνει άναυδη», ενώ βάσει δημοσιεύματος της “La Repubblica” στις 3 Φεβρουαρίου «στην αιτιολογία της ασφάλειας ζωής ο Ρομέο είχε γράψει “δεσμός”».

Παρότι, έως τώρα τουλάχιστον, δεν φαίνεται να πρόκειται για αξιόποινη πράξη, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπογραμμίζουν πως είναι το γεγονός ότι στη συνέχεια ο Ρομέο ορίσθηκε υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της Βιρτζίνια Ράτζι.

Μόλις την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η “Δήμαρχος των Πέντε Αστέρων” ανακρίθηκε επί οκτώ ώρες από τους εισαγγελείς της Ρώμης, σε σχέση με το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας και αναληθούς διαδικασίας για τον διορισμό του πρώην υπεύθυνου του γραφείου τουριστικής προώθησης του δήμου Ρενάτο Μάρα.

Πρόκειται για τον αδελφό του Ραφαέλε Μάρα, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του δήμου της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο για διαφθορά. Η υποψία είναι ότι η συγγένεια των αδελφών Μάρα, μπορεί να βοήθησε την σταδιοδρομία τους, με την στήριξη της νεαρής Δημάρχου.

Σε διάστημα οκτώ περίπου μηνών, σύμφωνα με τους παρατηρητές, η Βιρτζίνια Ράτζι δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ιταλική πρωτεύουσα, με το σύνθημα της, που ήταν η “εντιμότητα” να αποδεικνύεται τελικά “όνειρο θερινής νυκτός”. Στην “δήμαρχο των Πέντε Αστέρων” πιστώνεται πως δεν διαθέτει δυναμική παρουσία και πως αναγκάζεται μάλιστα να απολογηθεί ενώπιον των εισαγγελέων. Θα πρέπει να διαπιστωθεί τώρα, αν πράγματι ο Μπέπε Γκρίλο θα συνεχίζει να την στηρίζει ή αν θα αποφασίσει να αποσύρει το σύμβολο του κινήματός του από την δημαρχία της Ρώμης, προκαλώντας έτσι και την παραίτηση της Βιρτζίνια Ράτζι.