Nτ. Τραμπ: Το Ιράν «παίζει με τη φωτιά»

Αυστηρή προειδοποίηση στο Ιράν ότι «παίζει με τη φωτιά» απέστειλε με μήνυμά του σήμερα το πρωί στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι το Ιράν «δεν εκτιμά πόσο καλός ήταν μαζί του ο πρόεδρος Ομπάμα. Εγώ δεν θα είμαι!».

Άμεση ήταν η απάντηση μέσω Twitter του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ο οποίος δήλωσε ότι «το Ιράν δεν συγκινείται από τις απειλές καθώς αντλούμε ασφάλεια από τον λαό μας. Δεν θα προκαλέσουμε ποτέ πόλεμο, αλλά μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα δικά μας αμυντικά μέσα!».

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον ιρανικών οντοτήτων σκοπεύει να επιβάλλει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση στην Τεχεράνη, ενώ παράλληλα χαράσσει μια ευρύτερη στρατηγική για να αντιμετωπίσει την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της, όπως την χαρακτηρίζει, δηλώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την όλη υπόθεση. Άλλωστε η απόφαση του Ιράν να προχωρήσει στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου την Κυριακή συνέβαλε στην απόφαση του Ντ. Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων, οι οποίες ενδέχεται να ανακοινωθούν από σήμερα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.