Με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο απαντά η συγγραφέας του Χάρι Πότερ στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Το διάταγμα του Ντόναλντ Τράμπ για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, στάθηκε αφορμή για την δημιουργό του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, να φέρει στην δημοσιότητα συνομιλία που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, πριν από ένα χρόνο. Μια συνομιλία στην οποία ο Μάικ Πένς, μεταξύ άλλων, είχε επιτεθεί σε οποιονδήποτε «καλούσε να απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε μουσουλμάνους», χαρακτηρίζοντας τέτοιες τοποθετήσεις «προσβλητικές και αντισυνταγματικές».

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3sfghdtn%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Η κατά τους χιλιάδες φάν της, «βασίλισσα στο Τwitter”, επειδή απαντά πάντα γρήγορα και εύστοχα, έκανε μια ανάρτηση στο Τουίτερ, παραθέτοντας ένα στίχο από το ευαγγέλιο του Ματθαίου: «Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού;», επιθυμώντας ουσιαστικά να “πικάρει” το διάταγμα του νέου Αμερικανού προέδρου, καθώς και την τυφλή πλέον υποστήριξη σ’αυτό από τον Μάικ Πένς.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81sdfbsdr%ce%b1%cf%86%ce%ae

Αμέσως οι «αντιφρονούντες» έσπευσαν να της επιτεθούν, νουθετώντας την να μείνει εκτός πολιτικής και να ασχοληθεί με τον «μικρό μάγο που κάνει τους ανθρώπους βατράχια». Σε εκείνο το σημείο, οι οπαδοί μπήκαν στη μάχη, και η συζήτηση κατέληξε στο ότι ο Χάρι Πότερ δεν μετέτρεψε ποτέ κανέναν σε βάτραχο…