Τι συμβαίνει με τους Φιγιόν; Πήραν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ από το κράτος

Πάνω από 900.000 ευρώ εισέπραξε η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν ως “κοινοβουλευτική βοηθός” και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό.

Η Πενέλοπι Φιγιόν θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, ενώ το γεγονός αυτό που βγαίνει στη δημοσιότητα τη δεδομένη στιγμή βλάπτει τον Φρανσουά, ο οποίος είναι υποψήφιος της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε την περασμένη εβδομάδα για «500.000 ευρώ» ως είσπραξη της Πενέλοπι, όμως τώρα κάνει λόγο για το ποσό των 831.440 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα εισέπραξε ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της ή του διαδόχου του Μαρκ Ζουλό, το διάστημα μεταξύ 1988 και 1990, επίσης το διάστημα μεταξύ 1998 έως 2007 και κατόπιν 2012 έως 2013.

Όσο για την απασχόλησή της στο περιοδικό La Revue des deux mondes το διάστημα 2012-2013, η σύζυγος του συντηρητικού υποψηφίου έλαβε επίσης περίπου 100.000 ευρώ.

Ωστόσο η οικογένεια Φιγιόν έλαβε κι άλλο κρατικό χρήμα, μια και ο Φρανσουά πλήρωσε δύο από τα παιδιά του με 84.000 ευρώ ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς κατά το διάστημα 2005-2007 και ενώ τα παιδιά αυτά σπούδαζαν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν λίγο μετά από την έφοδο που έκαναν ερευνητές στο γραφείο του Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση. Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στην Εθνοσυνέλευση, Κριστιάν Ζακόμπ, έκανε λόγο για διεξαγωγή «έρευνας».

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Φιγιόν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο να του προσάψει κανείς.

Ο Γάλλος πολιτικός τονίζει επίσης ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του έχουν «τίποτα να κρύψουν» και καταγγέλλει μια εκστρατεία «σπίλωσης».