Ο Τραμπ ξήλωσε την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης- Αρνήθηκε το ρατσιστικό διάταγμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια προς τους νομικούς του υπουργείου σχετικά με τη μη τήρηση της περιορισμών που που επέβαλε ο Τραμπ για την μετανάστευση, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου στο Twitter.

Ο Τραμπ ανέθεσε στον Ντέινα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, να αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα δεικτική ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο για την άμεση αποπομπή της Σάλι Γέιτς.

Η πρώην, πλέον, υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορήθηκε από τον Τραμπ ευθέως για «προδοσία».

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ καταλόγισε στην κυρία Γέιτς ότι «πρόδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνούμενη να εφαρμόσει ένα προεδρικό διάταγμα που αποσκοπεί στην προστασία των Αμερικανών πολιτών».

Από την δική της πλευρά η Σάλι Γέιτς είχε αντιταχθεί σθεναρά πλην κόσμια στον Τραμπ, δηλώνοντας ότι «για όσο διάστημα είμαι εγώ υπουργός Δικαιοσύνης, το υπουργείο δεν θα προβάλει επιχειρήματα υπέρ του προεδρικού διατάγματος για το κλείσιμο των συνόρων σε μουσουλμάνους κ.λπ».

Τα Αμερικάνικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι αυτός που ευθύνεται για την άμετρη συντηρητική πολιτική του Τραμπ είναι ο εν δυνάμει πλέον για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Πρόκειται για έναν νομικό με σκληροπυρηνική εθνικιστική στάση, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό και εύνοια προς την οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν.

Μετά από αυτή την επιλογή σε αυτή την βαρυσήμαντη θέση φυσικό ακόλουθο αποτελούν οι αντιδράσεις από τις οργανώσεις και απλούς πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για την τύχη θεμελιωδών αξιών της αμερικανικής δημοκρατίας επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ και των συνεργατών του.