Υεμένη: Μάχη Αμερικανών κομάντος και Αλ Κάιντα – Ο Τραμπ διέταξε την επίθεση

Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (χθες) εναντίον του αρχηγείου της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ενώ14 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η σφαγή αυτή ήταν διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ και η επιδρομή είχε στόχο τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες για την τζιχαντιστική οργάνωση.

Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις δεν συνέλαβαν τζιχαντιστές ούτε απελευθέρωσαν κρατουμένους από το κτίριο.

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την αυγή στη Γάκια, στο κέντρο της Υεμένης, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Υεμένη, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για έναν πιο βαρύ απολογισμό από αυτόν των Αμερικανών, με 41 φερόμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα να έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων αρχηγοί φυλών, καθώς και οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της ο Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) ανέφερε πως σχεδόν 30 άνθρωποι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που πραγματοποίησαν τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Σύμφωνα με την AQPA, «οι Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν απώλειες στις μάχες» και «κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν σκοτώθηκε».

Προφανώς, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή η ξαφνική επιδρομή δεν ήταν εύκολη για τις Ηνωμένες Πολιτείες που κατέγραψαν έναν νεκρό και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν.