Διαδοχικές συναντήσεις Τσακαλώτου με Θεσμούς & Σόιμπλε εν' όψει του Eurogroup

Μπαράζ συναντήσεων, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, πραγματοποιούν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Την ίδια ώρα, πηγές από τις Βρυξέλλες διαρρέουν ότι ο Πολ Τόμσεν που επρόκειτο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση θα απουσιάσει λόγω ασθένειας.

Aρχικά ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και στη συνέχεια, όπως ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές, θα έχει συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ.

Μετά το πέρας αυτών των διαβουλεύσεων και πριν την έναρξη της Συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί και με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Όλες οι συναντήσεις, σύμφωνα με ελληνική πηγή, εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απογευματινής συνεδρίασης για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.