Συνετρίβη ελικόπτερο στην κεντρική Ιταλία - Νεκροί οι 6 επιβαίνοντες

Τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σήμερα το μεσημέρι συνετρίβη ελικόπτερο στη Κεντρική Ιταλία, κοντά στο ξενοδοχείο «Ριγκοπιάνο» που πριν λίγες μέρες θάφτηκε στο χιόνι.

Στο ελικόπτερο μετέβαιναν έξι επιβάτες και μέχρι τις μέχρι τώρα πληροφορίες έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ’ Άκουιλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες το συγκεκριμένο ελικόπτερο έχασε ξαφνικά ύψος, ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούστηκε ισχυρός θόρυβος, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ.

Να τονίσουμε ότι η  ομάδα διασωστών, που επέβαινε σε αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Όπως μετάδωσε το Tgr Rai Abruzzo και οι έξι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

rtis

"epa05746754

Δύο από τους νεκρούς του ελικοπτέρου συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Rigopiano

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τα έξι θύματα είχαν πάρει μέρος, τις περασμένες ημέρες, στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ένα από τα πιο πιθανά σενάρια της μοιραίας συντριβής, είναι η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε την Τρίτη όλη την περιοχή. Η ιταλική δικαιοσύνη,  και η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων άρχισαν έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της τραγωδίας.