Ιταλία: Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά - Τουλάχιστον 16 νεκροί- 39 τραυματίες

Τραγικό δυστύχημα με 16 τουλάχιστον νεκρούς σημειώθηκε σε μία έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία όταν ένα ουγγρικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές προσέκρουσε σε έναν πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Agi ακόμη 39 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής, για την παροχής πρώτων βοηθειών.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η πυροσβεστική ανέφερε ότι το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά θύματα». Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν Ούγγροι μαθητές, ηλικίας 14 έως 18 ετών ενώ ο Γάλλος οδηγός, μαζί με την οικογένειά του, πιθανότατα να βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild πρόκειται για μαθητές γυμνασίου σχολείου της Βουδαπέστης και το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Πολλοί από τους επιβάτες εκσφενδονίστηκαν έξω από το λεωφορείο λόγω της σφοδρότητας της πρόσκρουσης, ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν μέσα την ώρα που έπιασε φωτιά.

fire4

fire1