Χάνονται οι ελπίδες για επιζώντες στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στο ξενοδοχείο της Ιταλίας που καταπλακώθηκε την Τετάρτη από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε από την αλληλουχία σεισμών που είχαν ως επίκεντρο την Κεντρική Ιταλία. Μέσα στο ξενοδοχείο το οποίο μετακινήθηκε κατά 10 μέτρα βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τις αρχές το μισό από αυτό έχει καταρρεύσει.

Δύο άτομα βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο και γλίτωσαν από τον θάνατο, ενώ σε ένα 24ώρο ερευνών έχουν ανασυρθεί από τα σωστικά συνεργεία 4 νεκροί και κανένας επιζών. Μάλιστα οι εγκλωβισμένοι κάτω από τόνους χιόνι και συντρίμμια ένοικοι του ξενοδοχείου εκλιπαρούσαν για βοήθεια μέσω μηνυμάτων που απέστελναν μέσω What’s Up.

Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να φτάσουν στο σημείο οι ομάδες διάσωσης καθώς την προσέγγισή τους δυσχέραινε η σφοδρή χιονοθύελλα καθώς το πυκνό χιόνι είχε αποκλείσει αρκετούς δρόμους. Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκίνησε η εισαγγελία της πόλης Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο ενώ δεν έχουν ακόμη σταλεί κλήσεις σε απολογία, ωστόσο οι δικαστικοί αναμένεται να βασισθούν, σε μεγάλο βαθμό, στις μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.

%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1

Όπως δήλωσαν συγγενείς των αγνοουμένων στους δημοσιογράφους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί τους γύρω στις τρεις τους ανέφεραν ότι ήθελαν να φύγουν από το ξενοδοχείο μαζί με τους τουρίστες, λόγω των σεισμών και της κακοκαιρίας. Κανείς, όμως, δεν έστειλε έγκαιρα εκχιονιστικό μηχάνημα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος. Εκατόν τριάντα διασώστες συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους, στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο, και η επιχείρηση αναμένεται να συνεχισθεί και κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b11