Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πιλοτάρει αεροπλάνο χάριν προπαγάνδας

«Πρόσφερε» στο λαό του νέο βίντεο

Έχοντας προ πολλού αναγάγει την προπαγάνδα σε άλλο επίπεδο, η Βόρειος Κορέα «προσέφερε» στο λαό της για το νέο έτος ένα βίντεο του απόλυτου ηγέτη Κιμ Γκονγκ Ουν να οδηγεί στο… περίπου αεροπλάνο υπό τους ήχους πατριωτικών εμβατηρίων και της γνώριμης στομφώδους αφήγησης που συνοδεύει τα βορειοκορεατικά προπαγανδιστικά αριστοτεχνήματα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το λογαριασμό stimmekoreas’ στο Youtube, όπου έχουν αναρτηθεί και άλλα βίντεο σχετικά με την Βόρειο Κορέα στο παρελθόν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εικονίζεται σε ρόλο χειριστή να απογειώνει και να προσγειώνει μεγάλο αεροσκάφος με αρκετή δόση βοήθειας από τον συγκυβερνήτη.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο περίπου τη στιγμή που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εκφωνούσε την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του λέγοντας ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με τη Νότιο Κορέα.

Πάντως αν και αναμφισβήτητα σημαντικό, το μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν επισκιάστηκε κάπως από το μυστήριο με τα σχεδόν… εξαφανισμένα φρύδια του.

Ο ηγέτης εμφανίστηκε στην κάμερα με συρρικνωμένα φρύδια σε βαθμό… αφανισμού.

Και όπως παρατηρεί το Time, «όταν είσαι ο δικτάτορας ενός αποτυλαρχικού κράτους ερημίτη οικοδοημένου πάνω στο φόβο και τη μαζική ψευδαίσθηση, μπορεί να αποδειχθεί φοβερά δύσκολο να κάνει τις σωστές στυλιστικές επιλογές για κάθε σεζόν. Το νέο στυλ φρυδιών μπορεί να καταδεικνύει τις παγίδες του να μην έχει μείνει κανείς πίσω για να σου πει ‘Όχι, Χριστέ μου, σοβαρά μην το κάνεις»…

Η South China Morning Post διακρίνει πάντως απόπειρα του Κιμ Γιονγκ Ουν να μοιάσει περισσότερο στον παππού του, Κιμ Ιλ-σουνγκ, τον πρώτη ηγέτη της Βορείου Κορέας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=664039