Ένα ολόκληρο 24ωρο οδηγούσε ο 29χρονος σατανικός εραστής για να ξεφορτωθεί τη σορό του πρέσβη

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία. Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης που επικαούνται αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη έγινε για να ζήσουν τον έρωτά τους η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα και ο εραστής της Sérgio Gomes Moreira Filho.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο δολοφόνος του Κυριάκου Αμοιρίδη ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα μέχρι να βρει την τοποθεσία που θα απαλλαγόταν από το πτώμα. Μάλιστα οδηγούσε συνεχώς 24 ώρες φτάνοντας μέχρι και την ορεινή πόλη Nova Friburgo, αλλά τελικά επέστρεψε στη Nova Iguacu όπου και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη.

Οι αστυνομικές Αρχές  δεν έχουν καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή στο έγκλημα της συζύγου του Έλληνα πρέσβη, παρά το γεγονός ότι εκείνη φαίνεται να ήταν σίγουρη πως θα τη γλίτωνε επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στον 29χρονο εραστή της. Μάλιστα ο άνθρωπος που «κάρφωσε» το σατανικό ζευγάρι δεν είναι τελικά ξάδερφος του αστυνομικού αλλά ανιψιός. Από την αρχή αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την τραγική κατάληξη του Κυριάκου Αμοιρίδη ενώ στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η 40χρονη τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλούσε.

Την ίδια ώρα ο 29χρονος δράστης υποστηρίζει πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν σκότωσε τον Έλληνα πρέσβη και αρνείται ότι είχε προμελετήσει την δολοφονία του. Στην κατάθεσή του ο Sérgio Gomes Moreira Filho, αναφέρει ότι την περασμένη Δευτέρα πήγε στο σπίτι για να μιλήσει με τον πρέσβη και να του ζητήσει να μην κακοποιεί τη γυναίκα του. «Τίποτε δεν ήταν προμελετημένο, τον σκότωσα σε αυτοάμυνα και κάλεσα τον ξάδερφό μου ως μάρτυρα» ανέφερε στους αστυνομικούς.

batsos

Ωστόσο κατέθεσε πως τα πράγματα… ξέφυγαν, με τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια και τελικά να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον σκοτώσει, στραγγαλίζοντάς τον. Όταν συνειδητοποίησε, ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, ζήτησε από τον ανιψιό του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κουβαλώντας το μέσα σε ένα χαλί. Ο ίδιος ο ανιψιός του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μία ημέρα πριν είχαν συναντηθεί και οι τρεις με την 40χρονη Βραζιλιάνα η οποία του έταξε 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στη δολοφονία του άντρα της.

Στους αστυνομικούς η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη δήλωσε ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες μέσα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού. Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό και μάλιστα επειδή εκείνος μπαινοέβγαινε με ευκολία στην οικία, λόγω επαγγέλματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ και ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης. Οπως ανέφερε η 40χρονη, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτό σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της όπλισε το χέρι του 29χρονου να σκοτώσει τον Έλληνα πρέσβη. Για τον σύζυγό της Κυριάκο Αμοιρίδη μίλησε με τα χειρότερα λόγια, τονίζοντας ότι ήταν μονίμως μεθυσμένος και την κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά.

francoise-amiridis-embaixador-d

A burnt car in which a body was found during searches for the Greek Ambassador for Brazil Kyriakos Amiridis, is pictured at a police station in Belford Roxo