Ο Τζεμπ Μπους υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία το 2016

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Washington Post”, επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της 16ης Δεκεμβρίου, του Τζεμπ Μπους (John Ellis “Jeb” Bush)ο οποίος είχε δηλώσει πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις Προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τζεμπ Μπους παραιτήθηκε από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια Εταιρειών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, των οποίων ήταν μέλος, συμπεριλαμβανομένου του ΔΣ του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που έχει ιδρύσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο του, Κρίστι Κάμπελ, η παραίτηση του, απ’όλες τις προαναφερθείσες θέσεις, “αποτελεί μέρος της διαδικασίας που συνεχίζει, καθώς προοδευτικά επικεντρώνει την προσοχή του σε μια ενδεχόμενη πορεία προς τις προεδρικές”.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να προηγείται έναντι όλων των “αντιπάλων” του, αλλά να χάνει από τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία αν και ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της, οι πολιτικοί αναλυτές των ΗΠΑ την “θέλουν” υποψήφια.

Ο Τζεμπ Μπους, προέρχεται από “προεδρική” οικογένεια, καθώς είναι γιός του 41ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους (George H. W. Bush) και αδελφός του Τζωρτζ Ουώκερ Μπους (George Walker Bush) που ήταν ο 43ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Το 1998 κατάφερε να εκλεγεί στη θέση του κυβερνήτη της Φλόριντα συγκεντρώνοντας 55.3%.

Αν και κανένας Ρεπουμπλικανός δεν είχε καταφέρει να κερδίσει και δεύτερη φορά τις εκλογές στην πολιτεία της Φλόριντα, ο Μπους έθεσε πάλι υποψηφιότητα το 2002 συγκεντρώνοντας 56% έναντι 43% του αντιπάλου του.

Η θητεία του έληξε στις 2 Ιανουαρίου του 2007.