Νέο μακελειό του ISIS στην Υεμένη - Νεκροί 49 στρατιώτες

Στο αίμα «πνίγηκε» ξανά η νότια Υεμένη, όπου βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 49 στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους 50 το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου.

Η θανατηφόρα έκρηξη σημειώθηκε στο Άντεν, μόλις μία εβδομάδα μετά από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη, όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι στρατιώτες είχαν αναλάβει την είσπραξη τιμολογίων, κοντά στη στρατιωτική βάση της περιοχής Χωρ Μάχσαρ, όταν ο καμικάζι τους εντόπισε και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Λίγες ώρες μετά από την επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι περισσότεροι από 70 “αποστάτες” σκοτώθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας, ονόματι Αμπού Χασέμ αλ-Ραντφανί.

Το Άντεν είναι η προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνούς αναγνωρισμένης «εξόριστης» κυβέρνησης της Υεμένης, στη Σαουδική Αραβία, που προσπαθεί να ελέγξει το λιμάνι της Υεμένης, αντιμετωπίζοντας συχνά τρομοκρατικά χτυπήματα από παραστρατιωτικούς και φονταμενταλιστές.