Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο - "Θάνατος στους μουσουλμάνους" φώναζε ο δράστης

Στα χέρια της αστυνομίας του Λονδίνου βρίσκεται ένας άνδρας, ο οποίος τη Δευτέρα μαχαίρωσε έναν επιβάτη και απείλησε αρκετούς ακόμα στον ηλεκτρικό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φώναζε “θάνατος σε όλους τους μουσουλμάνους” σκορπίζοντας τον τρόμο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς πάσα κατεύθυνση για να προστατευθεί.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Forest Hill, ενώ ο δράστης συνελήφθη μετά από επιχείρηση που έστησε η Μητροπολιτική αστυνομία.

Ο Εισαγγελέας απέφυγε να μιλήσει για τρομοκρατικό χτύπημα, παρά το γεγονός ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με άλλες που έχουν κάνει κατά καιρούς τζιχαντιστές.

Από την πλευρά της η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει αν ο δράστης είναι μέλος ακροδεξιάς ομάδας, συνδυάζοντας τις πληροφορίες που είχε διαδώσει η μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, αναφορικά με σχέδιο τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις, οι οποίες φέρονται να έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο.