Θέμα ωρών η παραίτηση Ρέντσι - Φόβοι για πολιτική κρίση στην Ιταλία

Έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, ο Πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες συζήτησαν για ό,τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του Ρέντσι ότι θα παραιτηθεί εξαιτίας της επικράτησης του “Όχι”, όπως είχε δεσμευθεί στο παρελθόν.

Η πρόταση του Ιταλού ηγέτη για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση της Γερουσίας και στην ενίσχυση της πλειοψηφίας του πρώτου κόμματος ή πολιτικού συνασπισμού στη Βουλή, ωστόσο οι πολίτες την απέρριψαν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Ματέο Ρέντσι δεν έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του στον Πρόεδρο Ματαρέλα, καθώς, όπως φαίνεται, ο τελευταίος αναζητά κάποια λύση ώστε η χώρα να αποφύγει μια μεγάλη πολιτική κρίση.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδος (18.30 ώρα Ιταλίας) ο κ. Ρέντσι θα προεδρεύσει στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του.