Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ - Στους 5 οι νεκροί (φωτό)

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Αλαμπάμα, το Τενεσί και τον Μισισίπι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Από τα βιβλικά φαινόμενα σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Οι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης στο Ροζάλι, μια μικρή κοινότητα στη βορειανατολική Αλαμπάμα, όπου καταγράφηκε τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος από έναν «κυνηγό» των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Οι ανεμοστρόβιλοι κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να εξελιχθούν σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο καθώς είναι δύσκολο να τους δει κανείς και κινούνται με υψηλές ταχύτητες, την ώρα μάλιστα που πολλοί άνθρωποι κοιμούνται» τόνισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε μια ανακοίνωση.

Σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στα ακραία καιρικά φαινόμενα,δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στην Κομητεία Πολκ στο Τενεσί σκοτώθηκε ένα ζευγάρι, όπως έγραψε η εφημερίδα Chattanooga Times Free Press, επικαλούμενη ένα στέλεχος των τοπικών δυνάμεων επιβολής του νόμου. Στην ίδια πολιτεία τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι άνθρωποι.

Στο Ιντερ στην Αλαμπάμα, τέσσερα παιδιά και αρκετοί ενήλικες τραυματίστηκαν όταν ένας ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε έναν παιδικό σταθμό σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα θύματα αναζητούσαν καταφύγιο στο εσωτερικό του παιδικού σταθμού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσε.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία σημειώθηκαν τουλάχιστον 20 αναφορές για ανεμοστρόβιλους.