Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο του Οχάιο - 8 τραυματίες - Νεκρός ο δράστης (video)

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στην πανεπιστημιούπολη της Πολιτείας του Οχάιο (Ohio State University, OSU), στις βόρειες ΗΠΑ, γνωστοποίησε το εκπαιδευτικό ίδρυμα σε ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο ένοπλος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

«Ένοπλος πυροβολεί στην πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, δώστε μάχη» ανέφερε η ανάρτηση του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας την ορολογία θυμάτων επιθέσεων ένοπλων (Run Hide Fight). «Συνεχίστε να κρύβεστε στο βόρειο τμήμα της Πανεπιστημιούπολης», πρόσθεσε λίγο αργότερα η διεύθυνση διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών του OSU.

Πριν από λίγη ώρα, η διοίκηση του ιδρύματος ήρε την εντολή αποκλεισμού που είχε δώσει. Η εντολή προς τους φοιτητές να αναζητήσουν καταφύγιο «ήρθη» και «η πανεπιστημιούπολη είναι πλέον ασφαλής», ανέφεραν μέσω Twitter οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ιδρύματος.

Μια εκπρόσωπος της διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κολόμπους, η Ρεμπέκα Ντίεμ, δήλωσε ότι «οκτώ άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση».

Νωρίτερα, η εφημερίδα The Lantern των φοιτητών του OSU έκανε λόγο περί του ενδεχομένου να υπάρχει και δεύτερος ένοπλος, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι  πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν σταθμεύσει κατά μήκος της λεωφόρου Γούντροφ, στα όρια της πανεπιστημιούπολης.

«Είδα κόσμο να τρέχει, αστυνομικούς, (άκουσα) σειρήνες», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Σκοτ, ένας φοιτητής του OSU.