Γαλλία: Τρομοκρατικά χτυπήματα απέτρεψαν οι αρχές

Τρομοκρατικά χτυπήματα απέτρεψαν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έπειτα από τη σύλληψη επτά ατόμων κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι οποίοι οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο αξιοθέατα στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, επτά άνθρωποι γαλλικής, μαροκινής και αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 29 έως 37 ετών, συνελήφθησαν στη Μασσαλία και στο Στρασβούργο, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης «επέτρεψε την ματαίωση μία τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό στο έδαφός μας», είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Οι έξι από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στις υπηρεσίες Πληροφοριών, ενώ για τον Μαροκινό, «ο τόπος κατοικίας του οποίου δεν είναι στη Γαλλία, έστειλε ειδοποίηση τρίτη χώρα», διευκρίνισε ο Καζνέβ.

Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των στόχων ήταν και το κέντρο της γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ της γαλλικής πρωτεύουσας, το μεγαλειώδες κτίριο που στεγάζει το αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή της Κε ντ’ Ορφέβρ και το γειτονικό του κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ανάμεσα στους στόχους ήταν και το θεματικό πάρκο της Disneyland στο Παρίσι, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στα ανατολικά, και η πιο ακριβή εμπορική αρτηρία της Ευρώπης, η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.
Οι στόχοι των πέντε συλληφθέντων και η ημερομηνία που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν την επίθεση διακριβώθηκαν έπειτα από πληροφορίες που βρέθηκαν σε ένα smartphone, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.