Τουρκία: Ο κυβερνήτης ήταν ο στόχος της φονικής έκρηξης στα Άδανα (φωτό + video)

Ο περιφερειακός κυβερνήτης ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης στα Άδανα της Τουρκίας, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον χώρο στάθμευσης έξω από το γραφείο του.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 33, σύμφωνα με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος είναι επίσης και βουλευτής της επαρχίας.

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσε το CNN Turk δείχνουν ένα αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες στο πάρκινγκ του κτιρίου. Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ανέφερε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Τρομοκρατική επίθεση “βλέπουν” οι τουρκικές αρχές, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο Υπουργός Εμπορίου Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υποστήριξε ότι την επίθεση πραγματοποίησαν ένοπλοι Κούρδοι του PKK, σύμφωνα με το CNN Turk. Συνεχίζοντας ο Μουεζίνογλου, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η καταραμένη τρομοκρατία συνεχίζει να βάζει το λαό μας στο στόχαστρο, θα πολεμήσουμε αυτήν την τρομοκρατία μέχρι το τέλος στο όνομα της ανθρωπότητας» ανέφερε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

Στην περιοχή έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις στο παρελθόν τόσο κουρδικές ομάδες όσο και δράστες που συνδέονται με την τζιχαντιστική ISIS.

Τα Άδανα απέχουν 10 χλμ. από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις της αμερικανικής αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό Γενικό Προξενείο στα Άδανα προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις “συνεχίζουν τις επιθετικές τους προσπάθειες εναντίον Αμερικανών πολιτών και άλλων ξένων στα Άδανα”. Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει απευθύνει προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

adana2

adana

215309-screen_shot_2016-11-24_at_9-49-17_p-m

adana2sk