Πούτιν για Φιγιόν: "Σπουδαίος επαγγελματίας" - "Άνθρωπος αρχών"

Μετά από τις νέες δηλώσεις του Φρανσουά Φιγιόν ότι η Γαλλία πρέπει να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε ένα δείγμα των προθέσεών του απέναντι στο φαβορί για την ηγεσία της γαλλικής δεξιάς και πιθανό διεκδικητή της γαλλικής προεδρίας το 2017.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, ο Πούτιν αποκάλεσε τον Φιγιόν «σκληρό διαπραγματευτή» και «αναμφίβολα σπουδαίο επαγγελματία», όπως και «άνθρωπο αρχών».

Απαντώντας σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου, ο Πούτιν δήλωσε ότι «ο Φιγιόν είναι κατά την άποψή μου πολύ διαφορετικός από τους πολιτικούς του σημερινού κόσμου. Με μία πρώτη ματιά, φαίνεται κλειστό άτομο. Όμως, παρά τον πολύ ευρωπαϊκό τρόπο του, με την καλύτερη έννοια στον κόσμο, μπορεί να υπερασπιστεί τις απόψεις του».

Σημειώνεται ότι Πούτιν και Φιγιόν είχαν γνωριστεί όταν ο πρώτος ήταν ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, από το 2008 έως το 2012 και είχαν «αρκετά καλές σχέσεις», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Έχουν συγγενείς απόψεις σε θέματα δικαιωμάτων, καθώς ο Φιγιόν – όπως άλλωστε και ο Πούτιν – είναι μεγάλος επικριτής των γάμων ομοφυλοφίλων, όπως και της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου.