Δημοσκόπηση: Καλός ο Τραμπ, αρκεί να "κόψει" το twitter

“Αισιόδοξοι” για την πορεία της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ,δηλώνουν έξι στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που δόθηκε νωρίτερα την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Περίπου το ίδιο ποσοστό (59%), ωστόσο, θεωρεί ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα πρέπει να κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter – το οποίο ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος χρησιμοποιεί κατά κόρον – ώστε να επικεντρωθεί στα καθήκοντα για τα οποία τον ψήφισαν.

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά μεταξύ 17ης-20ής Νοεμβρίου σε δείγμα 1.071 Αμερικανών.

Σε αντίθεση με το 59% εμφανίζεται “αισιόδοξο” όσον αφορά την επόμενη τετραετία, το 37% δηλώνει “απαισιόδοξο” για το μέλλον.

Αναλυτικότερα, το 49% πιστεύει ότι ο Τραμπ θα είναι ένας “σούπερ” (17%) ή “καλός” (32%) πρόεδρος ενώ το 43% εκτιμά ότι είτε “δεν θα είναι καλός” (17%) είτε ακόμη ότι θα είναι “κακός” (26%).

Οι μισοί ερωτηθέντες (ποσοστό 49%) θεωρούν πάντως ότι ο Τραμπ θα λάβει μέτρα που θα διχάσουν τη χώρα.

“Οι ψηφοφόροι λένε στον εκλεγμένο πρόεδρο: Έχετε το αξίωμα, τώρα γίνετε ηγέτης, όχι τουιτεράκιας”, εξήγησε ο Τιμ Μαλόι, ο διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Κουίνιπιακ.

Αυξημένο ποσοστό (δύο στους τρεις) θεωρεί ότι ο Τραμπ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ενώ το 58% είναι πεπεισμένο ότι θα προστατεύσει τις ΗΠΑ από την τρομοκρατική απειλή. Ωστόσο, ένας στους δύο δεν πιστεύει ότι θα καταφέρει να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

“Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων λέει ότι δεν θα καταφέρει να αναγκάσει το Μεξικό για το τείχος και δεν θα νικήσει το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι έντιμος και δεν είναι προσγειωμένος. Όμως έχει ισχύ και ηγετικά προσόντα. Βαραίνουν πολύ οι υποσχέσεις του για περισσότερες θέσεις εργασίας και για μια καλύτερη οικονομία”, συμπλήρωσε ο Μαλόι.

Σε άλλη δημοσκόπηση του CNN/ORC, πάνω από ένας στους δύο Αμερικανούς (53%) πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει “καλή ή σχετικά καλή” δουλειά και θα καταφέρει να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του.