Σε βάλτο οι Δημοκρατικοί - "Δεν ανησυχεί" ο Ομπάμα

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ μετά την ήττα-σοκ της Χίλαρι Κλίντον από τον Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Με ορατό τον κίνδυνο εσωστρέφειας – ακόμη και διάλυσης κατά τους πιο απαισιόδοξους αναλυτές – το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον στράφηκε στα εσωκομματικά των Δημοκρατικών κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη σύνοδο κορυφής της οικονομικής συνεργασίας, στη Λίμα του Περού.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν έχω ανησυχήσει ούτε για μια στιγμή ότι θα είμαι ο τελευταίος πρόεδρος των Δημοκρατικών». «Η δημοκρατική υποψήφια κέρδισε τη λαϊκή ψήφο, και προφανώς αυτός ήταν ένας εξαιρετικά ανταγωνιστικός αγώνας, και θα περίμενα ότι και στο μέλλον θα έχουμε αγώνες που θα είναι ανταγωνιστικοί» πρόσθεσε σύμφωνα με το Business Insider.

Πριν από λίγους μήνες, όταν ακόμα η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας μακρινός στόχος, ο Τζορτζ Μπους είχε δηλώσει πως φοβόταν ότι θα ήταν ο τελευταίος Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Business Insider, αυτά τα σχόλια ήταν που ώθησαν τον δημοσιογράφο του δικτύου Fox News να ρωτήσει τον Ομπάμα την Κυριακή αν ένιωθε το ίδιο για το κόμμα του, δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας και θα συνεχίσουν έτσι να ελέγχουν το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι Δημοκρατικοί χρειάζεται να σκεφτούν για το πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το μήνυμα που έχουμε λάβει το λάβαμε αποτελεσματικά και θα οδηγήσει σε νίκη στις εκλογές» ήταν η απάντηση του Ομπάμα.