Τερέζα Μέι: Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν να βρεθούμε στο «χείλος του γκρεμού»

Τις ανησυχίες των εταιρειών ότι η Βρετανία θα μπορούσε να βρεθεί στο “χείλος του γκρεμού” μετά τις επίσημες διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο με την ΕΕ έδειξε να κατανοεί με δηλώσεις της η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι η οποία δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει στους φόβους αυτούς στις συνομιλίες για το Brexit.

Μιλώντας στη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), η κ. Μέι εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει μια σειρά τρόπων για να βελτιωθεί η εκπροσώπηση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ενώ ερωτηθείσα για τις εκκλήσεις των επιχειρήσεων για μια μεταβατική συμφωνία, υποστήριξε ότι «θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη ρύθμιση που θα λειτουργεί καλύτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη ρύθμιση που θα λειτουργεί καλύτερα για τις επιχειρήσεις στη Βρετανία».

Καταλήγοντας η βρετανίδα Πρωθυπουργός αναγνώρισε το γεγονός ότι θα υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν ωστόσο όμως ξεκαθάρισε ότι «ο κόσμος δεν θέλει το χείλος του γκρεμού, θέλουν να γνωρίζουν με κάποια βεβαιότητα πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα, αυτό θα είναι μέρος της δουλειάς που κάνουμε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση».