Στο κυνήγι των τζιχαντιστών η Γερμανία: Αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε 10 κρατίδια

Με μία συντονισμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε 10 κρατίδια της χώρας, οι γερμανικές αρχές ασφαλείας επιχειρούν από το πρωί της Τρίτης να πετύχουν ένα καίριο χτύπημα στην ισλαμιστική οργάνωση «Πραγματική Θρησκεία» (DWR), η οποία θεωρούν ότι έχει στενές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε επιδρομές σε τζαμιά, διαμερίσματα και γραφεία της οργάνωσης τηε οποία επικεφαλής είναι ο Ιμπραήμ Αμπού Νάγκι, ένας αυτοαποκαλούμενος ιεροκήρυκας, ο οποίος γεννήθηκε το 1964 σε έναν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων και θεωρείται ένας από τους κύριους σαλαφιστές στη Γερμανία.

Η οργάνωση έχει αναπτύξει έντονη δράση στη χώρα, διανέμει κοράνια μέσω μιας δράσης με το σύνθημα «Διάβασε!», την οποία οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει «το πιο ισχυρό δίκτυο των ακραίων σαλαφιστών».

Όπως επισημαίνει η υπηρεσία πληροφοριών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ένας στους πέντε ανθρώπους που έφυγαν από τη Γερμανία για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ είχε σχέση με τη δράση του «Διάβασε!».

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισε την «Πραγματική Θρησκεία» ως μια οργάνωση που στρατολογεί μαχητές για το ΙΚ, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζε επιθέσεις.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ εκτιμά ότι η οργάνωση παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας και υποκινεί μίσος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.