Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ: Θα απελάσει 3 εκατ. μετανάστες

Η τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

H δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ πήρε συνέντευξη από τον Τραμπ στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή και η συνέντευξη μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής τοπική ώρα (τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας).

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος εκτός των άλλων ρωτήθηκε για την σκληρή ρητορική του σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική και τόνισε πως δεν κάνει πίσω στην πρότασή του για το χτίσιμο ενός τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τους ανθρώπους που είναι εγκληματίες και έχουν ποινικά μητρώα, τα μέλη συμμοριών, τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι πιθανότατα ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια – θα μπορούσαν να είναι ακόμη και τρία εκατομμύρια – να τους βγάλουμε έξω από το χώρα ή να τους φυλακίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στην εκπομπή.

Εξήγησε μάλιστα ότι μόλις τα σύνορα είναι «ασφαλή», τότε η Αρχή Μετανάστευσης και Τελωνειακών Υπηρεσιών θα αξιολογήσει την κατάσταση για τους υπόλοιπους παράνομους μετανάστες της χώρας.