Ο Τραμπ θα επιλέξει μια γυναίκα για Υπουργό Άμυνας;

Με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Κυβέρνηση Τραμπ ασχολείται ο διεθνής Τύπος, ένα από τα οποία είναι και η Κέλι Άγιοτ ως πιθανή Υπουργός Άμυνας, παρά το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί αρνητικά για το γυναικείο φύλο.

Σύμφωνα με την Washington Post που επικαλείται δύο πηγές, η Άγιοτ, απερχόμενη γερουσιαστής του Νιου Χάμσαϊρ, διεκδικεί την υπουργική θέση μαζί με τον απόστρατο υποστράτηγο Τζόζεφ «Κιθ» Κέλογκ, το πρώην διευθυντή της DIA Μάικ Φλιν, καθώς και τον γερουσιαστή της Αλαμπάμα, Τζεφ Σέσιονς.

Αν επιλεγεί τελικά η Αγιοτ, θα είναι μία από τις λίγες γυναίκες που θα αναλάβουν υπουργεία στην κυβέρνηση του Τραμπ, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η 48χρονη θεωρείται γνώστρια του αντικειμένου και ικανή. Η σχέση της με τον Τραμπ πέρασε κρίση τους τελευταίους μήνες, καθώς η Άγιοτ προσπαθούσε από τη μία να στηρίξει τον υποψήφιο του κόμματός της, αλλά από την άλλη να κρατήσει αποστάσεις από τις πιο αμφιλεγόμενες θέσεις του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες.

Μάλιστα, όταν είχε διαρρεύσει το επίμαχο βίντεο, με τα σεξιστικά σχόλια του Τραμπ το οποίο είχε προκαλέσει σάλο, η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει έναν υποψήφιο Πρόεδρο ο οποίος κομπάζει γιατί υποβαθμίζει τις γυναίκες.