Χαρούμενοι οι εξτρεμιστές ισλαμιστές για την νίκη Τραμπ

Τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζουν εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι περιμένουν κέρδος από τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά τις εχθρικές του διαθέσεις για τους μουσουλμάνους.

Στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, αναφέρουν:

«Πρέπει να χαίρεστε, εκείνος (ο Τραμπ) θα δείξει το άσχημο πρόσωπο της Αμερικής».

«Η νίκη του Τραμπ είναι κάτι καλό για το μουσουλμανικό έθνος», εξηγώντας: «Είμαι αισιόδοξος (?) διότι πρόκειται για ένα ηλίθιο ταύρο, έναν υπερόπτη και αλαζονικό που είναι πιο χαζός κι από τον (Τζορτζ Ουόκερ) Μπους».

«Η χυδαιότητα του Τραμπ θα φέρει σε δύσκολη θέση τους Άραβες τυράννους και θα ενισχύσει το στρατόπεδο του τζιχάντ» υποστήριξε κάποιος από τους συμμετέχοντες σε ένα φόρουμ, όπου συχνάζουν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Το ISIS δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την εκλογή του Τραμπ, ωστόσο στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι οι δύο υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί στο πλευρό του εβραϊκού κράτους και στον πόλεμο κατά του Ισλάμ» σύμφωνα με ένα άρθρο στην αγγλική γλώσσα που διανεμήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από ένα μέσο προπαγάνδας της οργάνωσης, το Αλ Χαγιάτ.