Στη Δύση της καριέρας του ο Ολάντ - Καταρρέουν τα ποσοστά του

Στο ναδίρ της πολιτικής του καριέρας από τη θέση του Προέδρου φαίνεται ότι βρίσκεται ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα ο Γάλλος πολιτικός συγκεντρώνει το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειώσει ποτέ ομόλογός του.

Όπως αναφέρει η έρευνα της εταιρείας Ipsos που έγινε για λογαριασμό του Cevipof και της εφημερίδας Le Monde, οι θετικές γνώμες για τον Ολάντ φτάνουν μόλις το 4% (3% μάλλον ικανοποιημένοι, 1% πολύ ικανοποιημένοι), ενώ τον Νοέμβριο του 2015 οι θετικές γνώμες ήταν στο 12%. Τον Ιανουάριο του 2016 ήταν στο 8%.

Σύμφωνα με αναλυτές, η εικόνα αυτή διαμορφώθηκε εξαιτίας της δημοσίευσης του βιβλίου δύο δημοσιογράφων με τίτλο “Ένας Πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά», όπου ο Ολάντ κάνει άστοχες εκμυστηρεύσεις για όλους και για όλα.

Η νέα δημοσκόπηση  πραγματοποιήθηκε από τις 14 ως τις 19 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ βλέπει την καριέρα του να καταρρέει λίγες εβδομάδες πριν γνωστοποιήσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας. Σημειώνεται μάλιστα ότι αν διατηρηθούν αυτά τα ποσοστά, στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2017 υπάρχει περίπτωση να συγκεντρώσει  λιγότερες ψήφους και από τον ηγέτη του ριζοσπαστικού κόμματος Ζαν Λιν Μελενσόν!

Όσο για τα υπόλοιπα ποσοστά, όπως φαίνεται οι Γάλλοι προτιμούν για υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς ή ακόμη και τον πρώην Υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.