Πούτιν: Η επίθεση σε κομβόι του ΟΗΕ έγινε από τρομοκράτες, όχι από Ρώσους

Τρομοκρατικές ομάδες επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ κοντά στο Χαλέπι της Συρίας τον περασμένο μήνα και όχι η Ρωσία, όπως έσπευσε να δηλώσει η Ουάσινγκτον, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Ήταν μία από τις τρομοκρατικές ομάδες. Και γνωρίζουμε ότι, οι Αμερικανοί το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αυτό, αλλά προτιμούν να πάρουν μια διαφορετική θέση, για να κατηγορήσουν ψευδώς τη Ρωσία. Αυτό δεν βοηθάει», είπε χαρακτηριστικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το κομβόι βοήθειας δέχθηκε επίθεση το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου προκαλώντας το θάνατο 20 αμάχων και την καταστροφή 18 οχημάτων, όπως ανέφερε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι η αυτοκινητοπομπή καταστράφηκε από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, κατηγορώντας την πλευρά της Μόσχας για την καταστροφή.

Από την πλευρά της η Ρωσία αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια για την επίθεση, καθώς το κομβόι παρακολουθούνταν από αμερικανικό drone.