Κρεμάστε τον δημοσίως! - Οργή στις ΗΠΑ για το τέρας που κακοποίησε βρέφος μέχρι θανάτου

Μια ανατριχιαστική υπόθεση, με την σεξουαλική κακοποίηση και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός βρέφους 10 μηνών ξεσήκωσε οργισμένες αντιδράσεις από χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ που ζητούν την δημόσια εκτέλεση του ενόχου, με 14.000 πολίτες να έχουν ήδη υπογράψει σχετικό αίτημα προς την κυβέρνηση.

Θύμα είναι η μικρή Emmaleigh Barringer, η οποία, την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, βρέθηκε από τη μαμά της μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο υπόγειο του σπιτιού της, κακοποιημένη σεξουαλικά και άγρια ξυλοκοπημένη από το σύντροφο της μητέρας της, Benjamin Ryan Taylor. Η μικρούλα υπέκυψε στα τραύματά της δύο μέρες αργότερα.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση, πολίτες από όλο τον κόσμο) εξέφρασαν τον αποτροπιασμό και την οργή τους για τον δράστη. Μάλιστα, το hastag #JusticeforEmmaleigh (δικαιοσύνη για την Emmaleigh) έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή hastag στα social media. Για τους κατοίκους όμως της Δυτικής Βιρτζίνια, όπου συνέβη το περιστατικό, αλλά και όλη την αμερικανική κοινωνία, το σοκ διαδέχθηκε η οργή και το μίσος και ήδη από τη μέρα που το κοριτσάκι έχασε τη μάχη για τη ζωή, στις 5 Οκτωβρίου, δημιουργήθηκε αίτημα προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για «απαγχονισμό του Benjamin Taylor δημοσίως». Ήδη το αίτημα έχουν υπογράψει 14.000 άνθρωποι, ενώ στόχος είναι να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές.

«Η φυλακή είναι πολύ καλή για βιαστές παιδιών. Αν τέτοιου είδους άνθρωποι ήξεραν τι θα τους συμβεί αν συλλαμβάνονταν, θα ήταν λιγότερο πιθανό να προβούν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Όταν πρόκειται για τόσο ξεκάθαρες υποθέσεις όπως αυτή, ας κρεμάμε δημοσίως αυτά τα τέρατα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το αίτημα προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, τη μικρή μέσα στα αίματα βρήκε η ίδια της η μητέρα, Amanda Leigh Adkins, όταν σηκώθηκε γύρω στις 5 το πρωί και βρήκε την κόρη της γυμνή και μέσα στα αίματα στο υπόγειο του σπιτιού της, και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Άλλα τρία παιδιά, καθώς και ο σύντροφός της, Benjamin Ryan Taylor, βρίσκονταν επίσης στο σπίτι εκείνη την ώρα.

Ο Τaylor στην αρχή αρνήθηκε κάθε ανάμιξη με το αποτρόπαιο περιστατικό, στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε ότι πήρε τη μικρή στο υπόγειο του σπιτιού για να βάλει πλυντήριο, αλλά στη συνέχεια έπαθε «μπλακ άουτ» και δεν θυμάται τι συνέβη. Οι κατηγορίες εναντίον του είναι για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και κρατείται στις τοπικές φυλακές, με εγγύηση που έχει οριστεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η μητέρα της μικρής και ο Taylor ήταν μαζί εδώ και λίγους μήνες, και μάλιστα τα περισσότερα μέλη της οικογένειας δεν τον είχαν γνωρίσει. Σοκαρισμένοι πλέον και οι συγγενείς της Adkins, ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία. «Δεν του έφτανε που τη βίασε, έπρεπε να τη σκοτώσει κιόλας», είπε η θεία της Emmaleigh, Danielle Adkins. «Ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να νιώσει κάθε πόνο που της προκάλεσε».

Η μικρούλα Emmaleigh με τη μητέρα της (φωτό 1) και τα τρία αδέρφια της (φωτό 2) 

emmaleigh emmaleigh2