Επεισοδιακή συνεδρίαση του UKIP - Σοβαρός τραυματισμός ευρωβουλευτή (φωτό)

Επεισοδιακή ήταν η κατάληξη συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του ξενοφοβικού UKIP, καθώς ο ευρωβουλευτής Στίβεν Γουλφ τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από “λογομαχία” όπως χαρακτήρισε το περιστατικό ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Στην δήλωσή του ο αρχηγός του UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου), ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι, έπειτα από μια λογομαχία, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνεδρίασης ευρωβουλευτών του UKIP, ο Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή».

Η δήλωσή διανεμήθηκε στον Τύπο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν εκπρόσωπο.

Ο Φάρατζ, ο οποίος ηγείται του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέλαβε και πάλι την Τετάρτη τη συνολική ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση της εκλεγμένης διαδόχου του η οποία παρέμεινε λιγότερο από τρεις εβδομάδες επικεφαλής του κόμματος εν μέσω συγκρούσεων μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, που ήταν βασικός πολιτικός στόχο; του UKIP.

Steven Woolfe, the favourite to become Ukip leader, collapsed at the European Parliament building in Strasbourg after being punched by another MEP at a 'clear the air' meeting. Images published by ITV News appear to show him sprawled unconscious on the floor