Στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου νεκρά από πυρά αστυνομικών

Δύο στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Το υπουργείο ανέφερε ότι ο ένας εκ των δύο καταζητείτο για την εμπλοκή του στη δολοφονία του γενικού εισαγγελέα Χίσαμ Μπαρακάτ το 2015.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Μοχάμεντ Καμάλ και Γιάσερ Σαχάτα Αλί Ραγκάμπ σκοτώθηκαν αργά τη Δευτέρα σε διαμέρισμα στο νοτιοανατολικό Κάιρο, κατά τη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών» με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους συλλάβουν. Κατά την έφοδο των αστυνομικών κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα πάντα με το αιγυπτιακό ΥΠΕΣ,  61χρονος γιατρός, Καμάλ, είναι «ο ιδρυτής και διοικητής του ένοπλου βραχίονα» των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και ως εγκέφαλος του κινήματος.Καταζητείτο για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην μουφτή της Αιγύπτου Άλι Γκομάα τον Αύγουστο του 2016 ενώ η αστυνομία τον εμπλέκει στην οργάνωση δεκάδων ενόπλων επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της  επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα, τον Ιούνιο του 2015, αλλά και τη δολοφονία του αρχιεισαγγελέα της χώρας, Χισάμ Μπαρακάτ.

Σημειώνεται ότι το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων (Μουσουλμανική Αδελφότητα), από το οποίο προέρχεται ο ανατραπείς το 2013, από τον στρατό, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, διαψεύδει ότι καταφεύγει στη βία, όμως οι αιγυπτιακές Αρχές το έχουν θέσει εκτός νόμου και το χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση και «μήτρα» του παγκόσμιου τζιχαντισμού.

Φωτό από διαδήλωση μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κρατούν πορτρέτα του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.