Μαύρα Χριστούγεννα για PlayStation και Xbox

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ LIZARD SQUAD

Οι «πονοκέφαλοι» δεν έχουν τέλος για τη Sony καθώς ανήμερα τα Χριστούγεννα δέχτηκε κι άλλη κυβερνοεπίθεση, στο online κατάστημα του PlayStation, ενώ επίθεση δέχτηκε και η ιστοσελίδα XBox της Microsoft.

Η Sony συνέχισε και την επομένη των Χριστουγέννων να έχει προβλήματα, αντίθετα με τη Microsoft. Η Microsoft έχει 48 εκατ. συνδρομητές για το Xbox, ενώ οι συνδρομητές του PlayStation φτάνουν τα 110 εκατ..

Επέστρεψε

Την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις ανέλαβε μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Lizard Squad, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Η Lizard Squad είχε πραγματοποιήσει κι άλλη επίθεση εναντίον του PlayStation, λίγο αφότου γιόρτασε τα 20ά γενέθλιά του στις αρχές του μήνα.

Και πάλι στόχος ήταν το online PlayStation κατάστημα της Sony που βγήκε εκτός λειτουργίας. Είχε προηγηθεί η επίθεση στο δίκτυο Microsoft Xbox που βγήκε εκτός για μία μέρα. Η Lizard Squad ισχυρίστηκε και πάλι ότι ήταν πίσω από την επίθεση και μάλιστα είχε προειδοποιήσει ότι η επίθεση κατά του Xbox ήταν «μια μικρή δόση» σε σύγκριση με αυτό που θα ακολουθήσει την περίοδο των Χριστουγέννων…

Η Lizard Squad έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε στόχους όπως EA games και Destiny στο παρελθόν. Στο Twitter είναι γνωστοί ως Lizard Patrol και έχουν μια ιστοσελίδα η οποία έχει έδρα στη Ρωσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που το PlayStation δέχεται κυβερνοεπίθεση. Το 2011 είχαν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατ. χρηστών, αναγκάζοντας τη Sony να απενεργοποιήσει το δίκτυό της για τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64115358