Ο τυφώνας Megi "σάρωσε" την Ταϊβάν - Νεκροί & τραυματίες (φωτό + video)

Βίντεο που κόβει την ανάσα αλλά και φωτογραφίες από την Ταϊβάν κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Megi.

Από το εντονότατο καιρικό φαινόμενο, τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 268 τραυματίστηκαν από τους οποίους αρκετοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της ασιατικής χώρας, ανάμεσα στα θύματα είναι και τουρίστες από την Ιαπωνία.

Οι άνεμοι έφτασαν σε ταχύτητα τα 162 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Οι ποσότητες νερού που έπεσαν στο έδαφος ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μετατρέποντας σε λίμνες μεγάλες περιοχές.

Στη χώρα επικρατεί χάος: σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πάνω από 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Από αυτούς, οι 2.800 έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς.

Πάνω από 2,9 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στις πτήσεις, 121 εκ των οποίων αναβλήθηκαν και άλλες 253 ακυρώθηκαν. Οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι υπηρεσίες, αλλά και μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου. Επίσης δόθηκε οδηγία προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ο τυφώνας Megi αγγίζει σε διάμετρο τα 500 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση φαινόμενα που έχουν εκδηλωθεί στη διάρκεια του 2016.